4 gravuri foarte vechi

Bucuresti, Bucuresti-Ilfov Acum 5 zile 480 LEI Cere curier
Tip

Altele

Se pun in vanzare 4 gravuri vechi, pastrate foarte bine de-a lungul timpului, si anume:
- Louis-Marie Prudhomme (1752-1830), gravura sec XIX - 37/29.5cm dimensiunea cu rama, semnatura facsimil, editata la "Société de l' Industrie Fraternelle."
- Ugo Foscolo (1778 - 1827), gravura sec. XIX - 29/21.5 cm dimensiunea cu rama.
- Charles-Albert Demoustier (1760 - 1801), gravura sec. XIX - 21/16cm dimensiunea cu rama.
- Henry St. John, viconte Bolingbroke (1678-1751), gravura sec. XVIII - cca 18/13.5cm dimensiunea cu rama.
Pretul este pt toate. Nu se vand separat.
Livrarea: Posta Romana / plata ramburs. Pretul nu include taxele postale, acestea vor fi platite de cumparator.
======
- Louis-Marie Prudhomme (1752-1830) - jurnalist si istoric francez.
Pentru inceput, Prudhomme este librar la Lyon, apoi la Paris, dupa care se stabileste la Meaux ca legator de carte. Dupa un timp, se reîntoarce la Paris unde este retinut de mai multe ori pentru scrierile sale critice. Intre 1787 și 1789, se crede că ar fi scris aproximativ 1.500 de pamflete, majoritatea pe teme politice si sociale, o parte dintre acestea fiind confiscate de politie.
Intre 1789 si 1794, Prudhomme scoate ziarul "Revolutiile Parisului", care strangea la un loc nume cunoscute de scriitori si politicieni. Apoi, in 1796, publica o lucrare in doua volume care reprezenta, de fapt, o lista a tuturor persoanelor cunoscute de el care au fost trimise la moarte in timpul domniei terorii. (Regimul terorii a fost o perioada a revolutiei franceze aparuta in urma crearii primei Republici Franceze, caracterizata prin numeroase masacre si executii publice care au avut loc ca raspuns la avantul revolutionar care pusese stapanire pe societate).
Prudhomme publica in 1797, "Istoria generala si impartiala a erorilor, greselilor si crimelor comise in timpul Revolutiei Franceze" (6 volume), lucrare care a fost mai apoi confiscata de politie. Urmeaza, mai apoi o perioada in care acesta se distanteaza de politica, lucrand in 1799 la cotidianul "Le Voyageur", iar mai apoi ca director al spitalelor din Paris. In tot acest timp, nu renunta niciodata la meseria sa de baza - aceea de scriitor, editor si tipograf. In 1830, in anul mortii sale, Prudhomme publica un dictionar, in doua volume, de biografii ale femeilor celebre, subiect tabu pana in secolul XX.
- Ugo Foscolo (1778 - 1827) - poet și revoluționar italian.
Pe numele sau real Niccolò Ugo Foscol, acesta s-a nascut in Grecia, a trait apoi ca cetatean al Republicii Venetia, murind la 49 de ani in Regatul Unit. A studiat si a scris toata viata sa, ajungand un apreciat scriitor, poet, dramaturg si critic literar al vremii. Cunoscand cinci limbi foarte bine (latina, franceza, engleza, greaca si italiana), el s-a avantat si pe domeniul traducerilor. Este cunoscut pana in zilele noastre pentru opera sa insufletita de dragostea pentru libertate, de ura impotriva tiraniei si de idealurile sale pentru o republica italiana unita.
- Charles-Albert Demoustier (1760 - 1801) - scriitor francez.
Demoustier porneste initial in viata ca avocat. Paralel, pentru un timp, se apuca sa scrie, urmand ca putin dupa 25 de ani sa-si imbratiseze noua sa meserie, acea de scriitor. In 1786, publica prima parte a "Lettres à Emilie sur la Mythologie", adaugand inca cinci parti, mai apoi, pana in 1798. Scrie comedii, printre care cele mai cunoscute raman:
= Conciliateur ou l'Homme aimable, în 5 acte și în versuri, 1791
= Femmes, în 3 acte și în versuri
= Alceste ou le misanthrope corrigé , în 3 acte și în versuri.
Moare la 41 de ani, in plina efervescenta creativa, lasand in urma sa uimitoare compozitii literare.
- Henry St. John, primul viconte Bolingbroke (1678-1751) - om politic si filosof politic.
Henry St. John a fost unul dintre liderii conservatori, sustinand Biserica Angliei in ciuda opiniilor sale antireligioase si a opozitiei sale fata de teologie. S-a implicat toata viata sa in politica, cunoscand si lucrand cu unii dintre cei mai importanti oamenii politici ai vremii, cum ar fi: Robert Harley (Lord Oxford), care pe cand Henry St. John abia devenise membru al Parlamentului (1701) acesta era deja presedinte al Camerei Comunelor; John Churchill (primul duce de Marlborough),stramosul lui Winston Churchill etc
A calatorit prin Europa, a cunoscut membrii ai familiilor regale, a scris pamflete si eseuri politice si a trait cu incrancenare pana la 73 de ani.
===============
Patru lucrari reprezentand personaje cu mare incarcatura istorica, ideale pentru a decora un birou / cabinet de gen.

Contactează utilizatorul

4 gravuri foarte vechi
Bucuresti Proprietar
ID 12171051
Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare

Cautari Frecvente:

Ghete fotbal Pescuit Pistol

Anunțuri similare

Madalie 1948
Preţ100 LEI Madalie 1948 Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Mâner Coca Cola
Preţ3 LEI Mâner Coca Cola Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Carte postala Bucureşti 1963 Ateneul Republicii Populare
Preţ15 LEI Carte postala Bucureşti 1963 Ateneul Republicii Populare Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Mănăstiri, Biserici în Bucovina - pliant ONT vintage
Preţ3 LEI Mănăstiri, Biserici în Bucovina - pliant ONT vintage Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Mamaia - pliant ONT litoral vintage
Preţ12 LEI Mamaia - pliant ONT litoral vintage Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici