Anunțul a fost dezactivat!

Anunțuri similare

O poveste din 1879 - 1907, rescrisă în 2007!

Sacele, Brasov Acum un an 270.000 EUR
Zona

Satulung

Număr camere

3

Suprafață utilă (m²)

107

An finalizare construcție
1879
Suprafață teren (m²)
542
Stare proprietate
Bună
Mobilat/Utilat
Parțial
 Preț negociabil

Bine ați venit la Săcele!
Cu o vechime de secole, atestat documentar pentru prima dată la 1366, Săcele reunește astăzi cele patru vechi sate săcelene Baciu, Turcheș, Cernatu și Satulung. În aceste sate trăia una din cele mai mari comunități de mocani din Transilvania alături de o puternică comunitate a ceangăilor. Nu puține sunt urmele pe care și astăzi le putem zări, rămase ca dovadă a culturii arhitecturale ale unor vremuri trecute.

A fost odată ca niciodată....

....a fost, 2007, an în care exista o poartă mică mocănească care “stătea să cadă”, 3 pereți și un acoperiș…
…Citez: “Dorim să salvăm această casă! O vom face!” Din acest moment proprietatea a intrat într-un proces de restaurare.
Înainte să întrăm în curte nu se poate să nu admirăm poarta mică care după ce a trecut printr-un proces de restaurare și căreia i s-a adăugat poarta mare, datorită unui meșter priceput din Ghelința, lucrările au început.
Pereții pas cu pas s-au zidit, grinzile de lemn și structura acoperișului au fost curățate și tratate. Instalații sanitare și electrice au fost executate cu mare atenție. Podeaua, ușile, tâmplăria ferestrelor și obloanele din lemn masiv „acoperă” cu drag tot ceea ce azi regăsim în finisaje moderne precum gresia, faianța sau caloriferele din fontă, dorind să fie o imagine cu totul spectaculoasă. Elementele din fier forjat, pe care le regăsim pe scara care duce la etaj dar și unele corpuri de mobilier sunt făcute, create, de un atelier local de renume. Nu a fost ușor!
Echipele de meșteri au venit, au muncit și încet, încet a început să ia contur proiectul creionat și coordonat cu mare atenție, încât „noul și vechiul” să fie în armonie.
Curtea pavată cu pietre de râu în mijlocul căreia o mică alee din lemn de brad ne duce din ușă în ușă iar apoi spre grădină, căreia doar un hamac îi lipsește ca să ne bucurăm de zilele de vară însorite și lungi.
„Casa mică”, cum avem obiceiul locului să numim anexa care astăzi ascunde un garaj foarte spațios de 24 mp are în componență o bucătărie de vară de aproximativ 10 mp unde este amplasată și centrala termică, care asigură încălzirea și apa caldă din „casa mare”.

Sunt Zoltan Fejer și îmi va face o deosebită plăcere să vă prezint live, la o vizionare, această proprietate unică și să vă povestesc întreaga istorie a acestei case, de la 1907 și până în prezent.

Număr niveluri imobil: mai mult de 12
Număr Băi: 2
Posibilitate parcare: Nu
Curent
Apă
Canalizare
Gaz
Încălzire

Publicat prin HomeZZ.ro, vezi anunțul complet aici.

Localizare anunţ

Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici