Anunțul a fost dezactivat!

Brichete foc din paie

Bals, Olt Acum o lună 1.100 LEI Livrare cu verificare
Tip

Centrale-Sobe-Șeminee

Stare

Nou

 Preț negociabil

Brichete obținute din resturi vegetale (paie de grâu)
Avantaje :
-densitate foarte mare
-Brichete vegetale cu o putere calorica de aproximativ 4800 Kcal . Brichetele sunt un mix de 50% rapita si 50% paie cu orificiu de ardere care ajuta la intretinerea focului.
-nu mai plătiți spargerea lemnelor
-ajutați mediul (deoarece acele paie erau oricum arse pe câmp, deci daca tot le ardem , macar sa le ardem inteligent)
-puteti cumpăra la tona sau la kg
-cenușa rămasă este un bun îngrășământ
8%umiditate
-asigurăm transport
Brichetele nu necesita taiere si pot fi folosite la toate tipurile de sobe : teracota, de bucatarie,, centrale pe lemne, seminee , boilere, cazane; brutarii, etc.
Datorita puterii calorice ridicate recomandam sa le dozati moderat in camerele de ardere pentru a nu produce supraincalzirea acestora. Pentru ca compozitia paielor este diferita de cea a lemnului se va observa ca acestea in focar raman in stare incalzite sub forma cilindrica pastrand mult timp caldura in camera de ardere.
La arderea a 1.000 kg de brichete se degaja la fel de multa energie ca la arderea a: 1.600 kg de lemn, 478 metri cubi de gaz, 500 litri combustibil diesel, 1.000 kg carbune sau 685 litri pacura.
Deoarece in etapele de prelucrare nu se folosesc compusi chimici sau ingrediente sintetice, brichetele obtinute sunt suta la suta organice. Din acest motiv, cenusa rezultata poate fi utilizata fara probleme ca fertilizant natural.
Brichetele sunt un combustibil ecologic utilizat pe larg în ţările europene. La realizarea lor nu se utilizează substanţe chimice sau alte adaosuri. Brichetele sunt presate sub presiune înaltă şi la temperatură ridicată. Brichetele elimină de 2-3 ori mai multă căldură în comparaţie cu lemnele uscate şi, practic, sunt asemeni cărbunelui. Însă, la ardere, ele elimină o cantitate minimă de fum şi de bioxid. Se recomanda brichete de dimensiuni mari (nu cele micute), din lemn de esenta tare.
Brichetele, este adevarat, ard bine si dau randament, iar ca si comparatie se pot lua stejarul / salcamul / fagul (care ard foarte bine) si rezultatele calorice sa fie asemanatoare. Din punct de vedere tehnic, au avut loc experimente care au măsurat valoarea calorica si au ajuns la concluzia de mai sus.
Ca avantaje ale brichetelor, se pot menționa:
- Comoditatea si usoara depozitare, intrucat acestea se vând în saci de 25 kg
- Depozitarea sacilor este mai facila si ocupa mai putin spatiu decat lemnul. O tonă de brichete echivalează cu cinci metri cubi de lemne (circa o tona jumatate)
- Ardem mai "eco" si sustinem mediul
Brichetele ard cu flacara cum se vede in fotografie.
densitate: 750 kg/metru cub
putere energetica de 4, 8 kWh
contin pana la 98% substanta uscata
Comparativ cu lemnul de esenta tare (fag, carpan etc) are o putere de 4 kw/kg, in functie de umiditate

Climatizare - Electrice din:

Judetul Olt Bals Falcoiu Slatina Caracal
Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici