Anunțul a fost dezactivat!

Casă saseasca 3 camere in Nades - 25 km fata de Sighisoara

Nades, Mures Acum 2 săptămâni 50.000 EUR
Zona

Central

Număr camere

3

Suprafață utilă (m²)

100

An finalizare construcție
1938
Suprafață teren (m²)
1396
Stare proprietate
De renovat
 Preț negociabil

În mijlocul satului Nades, jud. Mures, sat atestat în anul 1301 se găsește o fereastra catre trecut, o casă săsească unică, construită cu mândrie în 1938, ce păstrează cu grijă toate elementele acelor vremuri. Cu o suprafață generoasă de 1400 mp, această proprietate se bucură de o poziționare superbă în spatele căreia se întinde o pădure .
Satul, fondat de sași, este plin de istorie și cultură. Biserica fortificată din secolul XIII -XIV, cu cel mai vechi clopot cu inscripție germană, este o mărturie a trecutului bogat al acestei așezări. Casa reprezintă o legătură vie cu acest patrimoniu cultural.
Casa, construită în stilul arhitecturii săsești de una dintre cele mai instarite familii de la acea vreme, aduce omagiu istoriei locale și tradiției. Pereții groși, acoperișul în pantă și elementele decorative vechi sunt păstrate într-o stare excelentă, oferindu-vă ocazia de a vă bucura de autenticitatea acelor vremuri.
Satul Nades este intr-o continua transformare, cu locuitori tineri. Scoala si gradinita au fost reabilitate recent si dotate modern cu fonduri UE, in sat existand si un teren de sport sintetic cu nocturna, facandu-l astfel o destinatie potrivita pentru cuplurile sau familiile care doresc sa migreze de la oras la sat sau care doresc sa aiba o casa de vacanta intr-un sat transilvanean asezat intr-un decor mirific.
Satul este foarte bine pozitionat, cu acces facil dinspre Sighisoara (25 km) si Targu Mures (30 km) din drumul european E60 iar distanta pana la renumita statiune Sovata este de 30 km.
Locuinta este contruita pe regimul demisol + parter, la demisol existand trei pivnite cu bolta.
Parterul este format din 3 camere , 1 bucatarie , 2 camari si hol.
In plus , pe langa casa principala, proprietatea include si un sopron de lemn, alte anexe si fantana.
Această casă săsească oferă oportunitatea de a trăi istoria în fiecare zi, înconjurat de natură și tradiție. Cu elementele sale autentice, este o comoară care așteaptă să fie descoperită.

Număr niveluri imobil: 2
Posibilitate parcare: Nu
Curent
Gaz
Subsol

Publicat prin HomeZZ.ro, vezi anunțul complet aici.

Localizare anunţ

Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici