Anunțul a fost dezactivat!

Casă saseasca in Biertan

Biertan, Sibiu Acum 3 luni 79.900 EUR
Zona

Central

Număr camere

3

Suprafață utilă (m²)

120

An finalizare construcție
1900
Suprafață teren (m²)
684
Stare proprietate
Renovată
 Preț negociabil

Una dintre primele așezări săseşti din Ardeal, Biertanul a fost atestata documentar în 1224.Satul Biertan este unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, fiind inclus în Patrimoniul Național UNESCO. Încărcat de istorie și cu un farmec aparte, satul Biertan este vizitat anual de mii de turiști.
În secolul al XII-lea, coloniştii saşi ,originari din zone care astăzi sunt Franţa, Belgia, Luxemburg şi Germania,au fost invitaţi de regele Geza al II-lea al Ungariei să se stabilească în zona Transilvaniei şi să o apere de invadatorii tătari şi otomani, dar să şi dezvolte zona din punct de vedere economic.
Biertanul a fost sediu episcopal săsesc vreme de trei secole (1572-1867), mormintele episcopilor găsindu-se, în prezent, în Turnul Mausoleului.
Localitatea și-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, fațade în culori pastel și decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Biserica fortificată din Biertan reprezintă unul dintre principalele obiective turistice din zonă. Actuala biserică de la Biertan a fost construită în perioada 1493-1522 în stil gotic,iar mai târziu cu influenţe baroce şi renascentiste.
Daca esti fascinat de istorie si iti doresti un loc al tau intr-un sat transilvanean, Remax One Medias are placerea sa va propuna spre vanzare o casa saseasca in Biertan .
Casa propusa spre vanzare se afla in centrul localitatii,in vecinatatea celei mai vechi cladiri din Biertan( fosta farmacie),iar din curte se poate vedea cetatea .
Suprafata totala a proprietatii este de 684 mp,iar pe langa casa principala, avem pe curte o bucatarie de vara si o alta cladire care se poate mansarda. Are o mica gradina, iar pivnita saseasca cu ziduri groase este generoasa,fiind pozitionata sub toata suprafata cladirii principale.
Proprietatea a fost reabilitata,respectand standardele arhitecturale ale localitatii.
Pentru alte detalii si informatii,iti stam la dispozitie la numarul de telefon 0747814192.

Număr niveluri imobil: 1
Posibilitate parcare: Nu
Curent
Apă
Canalizare

Publicat prin HomeZZ.ro, vezi anunțul complet aici.

Localizare anunţ

Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici