Drojdia furajera de bere este compusa 100% din drojdie de bere care provine din procesul tehnologic de fabricatie a berii.
Are un continut proteic cu valoare asemanatoare proteinelor de origine animale.
AVANTAJELE UTILIZARII :
- sursa naturala de vitamine si minerale.
- sursa de proteina cu valoare biologica ridicata
- stabilizeaza si regleaza flora intestinala
- previne aparitia diareilor si stimuleaza procesele de vindecare.
- stimuleaza si sustine sistemul imunitar.
LA RUMEGATOARE, in special la vacile de lapte adaugarea de drojdie de bere duce la cresterea digestibilitatii celulozei si a proteinei brute precum si scaderea nivelului de amoniac din rumen cu peste 50 %
La vitei , introducerea de drojdie in inlocuitorii de lapte duce la imbunatatirea starii de sanatate si reduce incidenta diareilor
.
Se administreaza la vitei 3 -5 % in ratia furajera
La vaci cu lapte 100 -150 gr pe cap de vaca la fiecare tain .sau 8- 10 % in amestecul de furaje care constituie tainul.
La capre si oi pana la 20 de kg in viu se administreaza 2-2.5 % in tain.
La capre si oi peste 20 kg in viu se administreaza 4 - 6 % in amestecul furajer.
La pui 2-4%
La gaini 5 %
La purcei si scroafe de reproductie 3-5 %
Pa porc gras si scroafe 7 %
La cai 12%
iepuri 1.5 %
Proteina bruta min 42%
umiditate max 8%
grasime bruta min 4 %
fibre bruta max 8 %