Trei “relicve” PELIKAN, pentru cunoscatori

Bucuresti, Bucuresti-Ilfov Acum 5 zile 500 LEI Cere curier
Tip

Altele

Ofer spre vanzare trei recipiente din sticlă cu cerneluri si tusuri originale germane Gunther Wagner Pelikan, etichete litografiate originale, dop de plută original cu mâner rotund din sticlă, decorat cu emblema Pelikan. Doua dintre sticlute au si sigiliile din plumb, cu emblema Pelikan. Cea al carei tip este mentionat pe eticheta a fi “KOBALTBLAU”este singura in care continutul este intact. Celelalte doua, au resturi uscate a ceea ce au continut candva. Au fost fabricate in primele decenii ale secolului XX… Una dintre sticlute are 7,5cm inaltime, celelalte doua au inaltimea de 8,5cm.
Se gasesc greu in aceasta stare de conservare/pastrare si asta le face valoroase pentru o colectie de gen. Pe piata de antichitati si in case renumite de licitatii, articole asemanatoare apar rar in vanzare si sunt extrem de disputate.
Povestea Pelikan AG datează din 1832, când chimistul Carl Hornemann (1811-1896) a înfiintat o companie în Hanovra care producea vopsele și cerneluri. Data oficială în care a început activitatea a fost 28 aprilie 1838. Hornemann era fiul unui proprietar de magazin de artă și profesor de desen la curtea regelui George al V-lea al Hanovrei. Hornemann a avut ideea de a începe afacerea, deoarece în acele timpuri culorile majorității artiștilor erau importate din Franța și Anglia.
Până în 1860, compania avea aproximativ 20 de muncitori, inclusiv un chimist.
Emblema familiei Günther Wagner
În 1871, fostul director de uzină, chimistul Günther Wagner (1842-1930), a preluat compania și din 1878 a folosit Pelikan, emblema familiei sale, ca semn distinctiv al companiei. Sigla companiei arăta inițial un pelican cu trei pui în cuib. Când proprietarul companiei a avut al patrulea copil, numărul puilor a crescut la patru. Pentru a ascuți caracterul logo-ului și a-l face mai ușor de recunoscut, numărul puilor a fost redus la doi în 1937 de către graficianul Oskar Werner Hermann Hadank. Din 2003, sigla a arătat doar un pui mic în cuib.
Logo-ul Pelikan este acum una dintre cele mai vechi mărci înregistrate din Germania.
Din anii 1880, compania s-a extins cu aproximativ 40 de angajați. Acest lucru s-a datorat în primul rând succesului agentului comercial austro-ungar Fritz Beindorff în dezvoltarea piețelor companiei din sudul Europei și din Balcani. În 1887 Beindorff a devenit director al companiei, iar în 1888 s-a căsătorit cu Elizabeth, fiica lui Guenther Wagner. În 1895 a cumpărat compania și a devenit proprietarul Pelikan.
De atunci, Pelikan a devenit o poveste de succes, cu un management bun și extinderi vaste în întreaga Europă, fabrici extinse și produse de pionierat. Pelikan a inventat și a produs din ce în ce mai multe produse de-a lungul deceniilor, inclusiv produse de birou pentru copiere, ștanțare, lipire și ștergere, cerneluri și vopsele colorate pentru copii. În 1929, Pelikan a inventat primul stilou cu un mecanism inovator cu piston și apoi a început să inventeze instrumente de scris pentru utilizare în școli și birouri, precum și instrumente de scris de înaltă valoare.
Astăzi, Pelikan este unul dintre liderii de piață și pionieri în industria instrumentelor de scris și a articolelor de papetărie la nivel mondial.
Pretul este pentru toate cele trei sticlute si nu comporta negocieri ale pretului stabilit.
Livrarea, doar personal sau catre un delegat, in Bucuresti. Exceptie pot face persoane cunoscute sau care si-au demonstrat seriozitatea in achizitii anterioare. Pentru acestea se poate decide expeditia, in conditii de siguranta a transportului, prin posta romana, cu adaugarea taxelor aferente.

Contactează utilizatorul

Trei “relicve” PELIKAN, pentru cunoscatori
Bucuresti Proprietar
ID 12404073
Stai la curent cu cele mai noi oferte! Abonează-te la newsletter
Abonare

Cautari Frecvente:

Ghete fotbal Pistol Pescuit

Anunțuri similare

Medalie 25 de ani de la proclamarea Republici
Preţ25 LEI Medalie 25 de ani de la proclamarea Republici Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Madalie 1948
Preţ100 LEI Madalie 1948 Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Mâner Coca Cola
Preţ3 LEI Mâner Coca Cola Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Carte postala Bucureşti 1963 Ateneul Republicii Populare
Preţ15 LEI Carte postala Bucureşti 1963 Ateneul Republicii Populare Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Mănăstiri, Biserici în Bucovina - pliant ONT vintage
Preţ3 LEI Mănăstiri, Biserici în Bucovina - pliant ONT vintage Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Vinzi ușor, faci bani rapid!
Adaugă Anunţ
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici