Exista un nume, pe care atunci cand un cumparator de casa din Bucuresti il aude, tresare. De acest nume se leaga invariabil arhitectura in stil neo-romanesc, care a facut ulterior Bucurestiul sa fie denumit cu atat de mult respect, “noul Paris”. Celui care a purtat acest nume, i se datoreaza astazi, frumusetea, eleganta, rafinamentul si nobletea caselor din zona 0 a Bucurestiului, perimetrul format intre Ion Mihalache pe o latura si Calea Floreasca pe cealalata si care cuprinde in interiorul sau zonele Arcul de Triumf, Aviatorilor, Kiseleff, Primaverii, Dorobanti-Capitale, Dorobanti si partial Floreasca. Case, pe care le gasesti aici si doar aici. In cea mai dorita, apreciata si valoroasa arie a Bucurestiului.
Iar in acest perimetru, o strada ii poarta numele. Si ne readuce aminte noua, celor care avem bucuria de a fi alesi pentru a gasi noi proprietari pentru aceste adevarate bijuterii arhitecturale, cat si celor indragostiti de arhitectura, de numele sau: Arhitect Ion Mincu!
Arhitect, inovator, inginer, profesor universitar. Absolvent al Scolii Nationale de Arte Frumoase din Paris, Ion Mincu primeste premiul “Societatii centrale a arhitectilor francezi” care ii recunoaste talentul si calitatile ingineresti, iar cu “bagajul” de cunostinte acumulate la Paris, se intoarce in Romania pentru a promova un stil arhitectural propriu poporului sau, un stil neo-romanesc sub stindardul caruia astazi, regasim cele mai frumoase bijuterii arhitecturale din oras! Iar daca acest stil va pare cunoscut, tineti minte ca il regasiti din belsug si in casele din Sinaia, acolo unde multe astfel de proprietati au fost ridicate pentru personalitatile vremurilor.
Revenim la Bucuresti, revenim pe strada care ii poarta numele: arhitect Ion Mincu. O artera relevanta din punct de vedere al locatiei si al faptului ca este principalul punct de tranzcit intre cele doua “laterale” ale perimtrului mai sus mentionat: din Mihalache pentru a ajunge in Floreasca si pentru a traversa Kiseleff, Aviatorilor, Dorobantilor, pentru a trece de Piata Dorobanti si pentru a ajunge mai departe in Floreasca, treci inevitabil pe Ion Mincu. Strada lata, cu mai multe benzi de circulatie pe fiecare sens, Mincu ar putea fi lejer bulevard, daca nu s-ar afla intre atat de multe bulevarde si mai mari si mai late. Mincu este strada pe care consulatul Italiei a ales sa isi desfasoare activitatea si in capatul careia avem si pe cel al Germaniei. Mincu este strada de pe care se intra in parcul Kiseleff. Mincu este strada pe care avem colegiul national Tudor Vianu, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din tara. La unul dintre capete avem Piata 1 Mai, iar din Mincu se intra pe Barbu Delavrancea si Clucerului, doua dintre strazile cu proprietati rezidentiale extraordinare si un areal pe cat de elegant, pe atat de scump. Si tot pe Mincu, avem cele mai renovate case vechi din Bucuresti. De asta poate, este zona de promenada pentru locuitorii din vecinatate.
Si pentru ca vorbim de vile renovate: aceasta bijuterie a fost consolidata si integral renovata, in baza unui proiect temeinic si a unei autorizatii de constructii emise in anul 2004. Luata “din pamant si pana la acoperis”, casa a trecut printr-un proces de reconstructie a elementelor structurale importante, de innoire a hainelor(fatada), de schimbare a “palariei”(acoperis), curatare si inlocuire a “arterelor”(instalatii sanitare si electrice), unele recompartimentari necesare pentru a o pune in evidenta, modernizare a bailor si decorare, intr-un stil cracteristic unei astfel de proprietati, pastrand eleganta, aerul boem si mai ales ADN-ul perioadei din care provine. Pentru ca asta-i farmecul ei, corect?
De altfel, nu poti sa nu indragesti combinatia de lemn, esentele tari emanate de casa asta dispusa pe demisol, parter, etaj si mansarda. Iar suprafata utila a casei, care e de nu mai putin de 355 mp(utili, repet), arata caracterul de locuinta “domneasca” a ei. Camere sunt 7 iar bai sunt 4, sunt si 2 balcoane. Dar si o curte totala(cu tot cu amprenta casei) de 300 mp. Si doua locuri de parcare. Plus multe spatii de depozitare, anexe.
Evident, o astfel de casa trebuie “simtita”, explorata, inteleasa. De asta ma si opresc aici cu detaliile si va ofer sansa de a o “simti” personal, in urma unei vizite la fata locului. Pentru ca orice as scrie eu, aici, nu va putea inlocui acel sentiment unic de descoperire si apreciere pe care il ai atunci cand esti direct in fata unei opere de arta. Asa ca daca sunteti iubitori de frumos, cu bun gust si atenti la investitiile facute, deschid cu mare drag portile acestei oportunitati pentru dumneavoastra! Sunt la un telefon distanta.
Id intern: P75688
Număr niveluri imobil: 2
Număr Băi: 4
Nr. locuri parcare: 2
Curent
Apă
Canalizare
Climă
Publicat prin HomeZZ.ro, vezi anunțul complet aici.